Jantine Dijkstra

Submenu

Jantine Dijkstra

Poëzie in de vorm van vrije verzen, haiku's, sonnetten, ik kan er geen genoeg van krijgen. Ook kindergedichten vind ik heerlijk om te maken. Ik word blij van de klanken, het ritme en de kracht van het weglaten.


Ik heb les gehad van gerenommeerde Nederlandse dichters waaronder Edward van de Vendel, Janna Beranová en Esther Knibbe. Zij hebben mij de kneepjes van het vak geleerd. En die geef ik graag door. Aan kinderen en volwassenen. Ik doe dat in workshops, cursussen en werkgroepen.

 

Jantine Dijkstra (1961) is therapeutisch coach, mediator in de gezondheidszorg en daarnaast dichter met hart en ziel.

Overal is er taal om woorden te geven aan gevoel, gemis of zomaar een alledaagse gebeurtenis. Over is poëzie. Het enige dat je nog hoeft te doen is het op te rapen. Al jaren schrijft Jantine, poezie. Vrije verzen, haiku's, sonnetten. Ook kindergedichten vindt ze heerlijk om te maken. Ze wordt blij van de klanken het ritme en de kracht van het weglaten. In verband met het jaren les geven van poëzie zag ze de helende kracht die ervan uit kan gaan. Dat zet ze momenteel in in haar coachingspraktijk. Je hoeft helemaal geen dichter of schrijver te zijn als je gecoacht wordt door haar, maar wel zal taal een belangrijk instrument zijn om stappen te (leren) zetten. 


Jantine heeft poëzieles gehad van gerenomeerde Nederlandse dichters waaronder Edward van de Vendel, Janna Beranová, Esther Knibbe. Zij hebben haar de kneepjes van het vak geleerd.

Ze schrijft drie type gedichten: kinderpoëzie, light verse en volwassen poëzie. Al deze vormen zijn haar even dierbaar.

Jantine geeft poëzielessen, is dichter van de groep ‘Dichters voor Vrede’, schrijft in opdracht en geeft poëzieworkshops op scholen en verenigingen.

Voor bedrijven schrijft ze gedichten die gebruikt worden in rapporten en werkbijeenkomsten. Poezie spreekt mensen aan, roept gevoelens op, maakt emoties wakker. Vaak raakt dat de lezers zo dat daarna de informatie beter “binnenkomt“.

 

 


 

Cookie-instellingen